ANNONSE

 

Det kan føre til hudproblemer, mange hunder får rett og slett akne og utslett på ryggen, fordi eieren bruker for mye shampo og balsam.

Hvor ofte skal man vaske hunden sin, hvordan og med hva. I disse «motehund»-tider, ser veterinær Trude Mostue en tendens til at veldig mange over-vasker hunden sin. -Jeg skjønner at man vil ha hunden i sengen, det er kjempekoselig, men man bør ikke skrubbe den med shampoo hver kveld likevel, sier Mostue.

Er hunden din mye ute i regn, møkk og gjørme bør du veksle mellom å kun skylle hunden i dusjen, kontra full shamponering.

Og husk – ikke bruk menneskeshampo!

Noen hunder, som Einar, har sensitiv hud, og da trenger de enten en rasespesifikk shampo, eller en medisinsk variant som man får kjøpt hos veterinær. Einar får, tro det eller ei, kviser på ryggen. Da bruker pappaene en organisk shampo med aloe vera som har veldig god effekt.

Hundehuset

I tillegg viser Trude et enkelt tips om hvordan du sjekker om hunden har øreinfeksjon. Øreproblemer og sopp i øret hos hunder er veldig vanlig, så det er viktig å følge nøye med og rengjøre ørene regelmessig.

Få med deg alle episodene av “Hundehuset” på Youtube.

English version

Do you bathe your dog too often? Many dogs get skin problems because the owner uses too much shampoo and conditioner.

In this weeks episode of The Dog House, Trude & Einar shows you how it’s done! Remember to switch on the english subtitles in the lower right corner.

 

Leave a Reply