ANNONSE

 

En dyr luksus for veskehunder? Nope! Nødvendig for de aller fleste hunder. -Det aller viktigste når det kommer for hudpleie for hunder er kosthold, sier veterinær Trude Mostue. Et kosthold rikt med Omega-3 gjør underverker for huden, ikke bare for mennesker, men også for hunder!

Deretter er det foldepleie. Hunderaser som boxere, bulldoger og Sharpei har folder i ansiktet. Her må man følge med så det ikke blir fukt mellom hudfoldene. Da kan det oppstå bakteriell infeksjon og sopp. En enkel huskeregel er å tørke med vanlige våtservietter hver dag, og spesielt om man har vært ute i regn og dårlig vær.

Øynene er også viktig å følge med på. Alt som renner fra øynene som er gult eller grønt er ikke bra. Da må hunden til veterinæren. Er det som kommer fra øynene blankt, kan det være en fysiologisk grunn, f.eks at tårekanalene er tette. Da kan man kjøpe øyedråper hos veterinær. Et godt tips er å bruke vanlige øyedråper for mennesker, slik man bruker hvis man har kontaktlinser.

Til slutt må man pleie snuten. Mange raser, som f.eks fransk bulldog, blir fort tørr på nesen. Til slutt kan det gå sprekker i huden, og det er smertefullt for hunden. Dette kan ofte skje i ekstrem kulde eller på veldig varme sommerdager. Kjøp en snutesalve eller snutebalsam og hold snuten fuktig. Også her er Omega-3 viktig for å forebygge tørre snuter.

English version

Facial for dogs is important! Switch on the english subtitles in the lower right corner!

 

Leave a Reply