ANNONSE

 

Solen skinner i store deler av landet om dagen, og de fleste nyter fantastiske dager. Da er det også viktig å passe på at hunden din har like fantastiske dager! Hunder kan få heteslag om den blir for varm, og kan i verste fall dø. Slik beskytter du hunden din i sommervarmen!

Det skal ikke mer enn 2o-25 grader til, med strålende sol og vindstille dager, før du må ta dine forhåndsregler når det kommer til hunden din. Dette er selvsagt veldig individuelt og avhenger av flere faktorer, bl.a pelstype, hunderase og ansikt / nese. Bulldoger og mopser har f.eks mye lettere for å bli overopphetet, enn hunder med lenger snute.

Regel nummer 1: ALDRI lås inne en hund i bilen med stekende sol. Husk også på at solen beveger seg! Går du forbi en låst bil med en pesende hund i solsteiken – KNUS VINUDET og redd hunden!

Det er alltid lurt å ha en flaske vann og en bærbar vannskål med seg. Man vet aldri når solen bestemmer seg for å ta ekstra godt i. Vi bruker denne vannskålen (annonselenke), og kan anbefale den på det sterkeste! Kan brukes både til matskål og vannskål. Glemte du vannet – by på ditt eget vann!

 

På tur i byen!

Unngå å gå på stekende asfalt og gater. Unngå for lange turer midt på dag. Legg de lengre turene til morgen og kveld. Peser hunden din når du kommer hjem – gi den en rask kalddusj på badet.

På stranda eller parken!

Sørg for at hunden har tilgang til skygge og et kjølende underlag. Er det veldig varmt – dypp hunden regelmessig i sjøen eller fontenen! Har hunden din tykk og mørk pels, bør den ikke ligge direkte i solsteken etter bading. Et alternativ kan være å ta på hunden en hvit t-shirt som er lett fuktet.

Hunder kan bli snøblinde!

Der finnes også både solhatt / caps for hunder, samt solbriller som beskytter øynene mot skadelige UV stråler og sterkt lys. Hunder kan, akkurat som mennesker, bli snøblinde. Hunder som har blitt snøblinde begynner å myse, kniper med øynene, legger seg på mørke steder og gnir seg med labben.

Einar The Frenchie

En huskeregel er: Trenger du selv solbriller, trenger hunden din også det. Snøblindheten kan lett bli leget og har som regel ingen varige skader.

Dersom en hund blir overopphetet kan den i verste fall få heteslag og dø. Syptomer på heteslag er:

*Pusteproblemer

*Brekninger

*Diarè

*Uro eller kramper

*Bevisstløshet

Førstehjelp ved overoppheting:

*Flytt hunden til et svalt sted

*Legg hunden i svalt vann eller spyl den med hageslange

*Kroppstemperaturen må ned til 40 grader.

*Gi hunden drikke

(Kilde førstehjelp: “Dyrlegens Håndbok – Hund” av Trude Mostue)

Denne boken burde alle hundeeiere ha

Denne boken burde alle hundeeiere ha! “Dyrlegens Håndbok – Hund” av Trude Mostue.

“Førstehjelp ved overoppheting” er hentet fra Trude Mostues siste bok, “Dyrlegens Håndbok – Hund”. Denne boken er vår bibel, og er et slags symptombasert oppslagsverk, slik at man lett kan finne ut hva som feiler hunden, og hvor mye det eventuelt haster med å komme seg til en dyrlege, samt hjelp til å yte førstehjelp.

Boken får du med rabatt og fri frakt hos Bokeksperten.no, klikk her (annonselenke).

 

 

Leave a Reply