ANNONSE

 

Denne videoen er ikke for de aller sarteste sjelene. Og selv om personen som setter inn sprøyta, (bestetanta til Einar) er sykepleier – kom det en liten tåre i øyekroken hennes likevel. 

De som følger oss vet at Einar har gått rundt med bandasje rundt hodet i nesten 4 uker, stakkars. Han fikk noe som heter blodøre – et blodkar i øret som sprekker, og det dannes en lomme fylt med blod og puss.

Blodøre

Slik så blodøret ut den dagen vi oppdaget det – en liten veskefylt lomme på tuppen av venstre øre.

Dette er på ingen måte uvanlig hos hunder. Dette oppstår oftest på grunn av at hunden rister mye på hodet slik at blodkarene sprekker og fyller ørelappen med blod. Det kan også skje om hunden blir bitt i øret, eller om hunden klør seg hardt og mye på øret.

Det finnes flere behandlinger for blodøre – alt i fra å tømme øret for blod med en sprøyte, injeksjon av kortison i øret, til større inngrep. Noen velger å ikke gjøre noe som helst, og da vil øret til slutt organisere seg, skrumpe sammen og bli et såkalt “blomkåløre”. Dessverre for Einar var det ikke så enkelt som å bare tømme øret.

Første gang vi kom til veterinær var blodøret ganske lite – og dyrlegen, Dr. Christian, hos Dyrenes Venn Tveita Dyreklinikk, anbefalte å først tømme øret. Det var vi glade for, da vi ikke har lyst å legge Einar i narkose uten videre. Einar var en skikkelig trouper – han skjønte at vi måtte gjøre dette – stikke en nål i øret og tømme den for blod. Han stod helt stille, uten å lage en lyd.

Blodøre

Dr. Christian sjekker Einar, mens Tante Josefine gir en trøstende klem!

Vi fikk beskjed om å legge øret bak over i en trykkbandasje, samt legge på kalde beslag (ispose) så mye som mulig, for å få blodkarene til å trekke seg sammen.

Dr. Christian sa også at hvis vi var komfortable med det, så kunne vi tømme øret selv, hvis det skulle fylle seg igjen. Etter et par dager så skjedde nettopp det – øret fylte seg med enda mer blod, og lommen på øret ble enda større. Redningen ble bestetanta til Einar, vår beste venninne Camilla. Hun er legesekretær og er vant med å sette sprøyter og ta blodprøver.

Blodøre

7 ml blod ble tappet ut denne gangen.

Igjen var Einar rolig og tøff når øret ble tømt – det var verre med oss, haha! Også er det jo bare ubeskrivelig vondt å se at noen du elsker så høyt, har det vondt.

Blodøre

Einar er HELTEN vår!

Etter noen dager ble øret fylt for tredje gang, og igjen ble lommen enda større. Da reiste vi tilbake til Dr. Christian for å få en ny vurdering. Denne gangen synes at han lommen var blitt så stor at han anbefalte å operere. Så det gjorde han.

Øret ble tømt på nytt, og deretter ble øret sydd med 7 sting. Også ble det laget et lite snitt i øret som fungerte som et “naturlig” dren – som til slutt grodde igjen når det ikke var mer å drenere.

Blodøre

Slik så det altså ut etter operasjonen – og det snittet i midten er det naturlige drenet.

Stakkars Einar kom ut av operasjonsalen og så ut som han hadde fått skikkelig bank med en stor bandasje rundt hodet. Vi fikk beskjed om at øret skulle ligg bakover med press under bandasjen, og vi måtte legge på isposer på øret så ofte som mulig.

Så her har altså Einar våknet opp etter operasjonen – og for oss som har vært i narkose før – #DENFØLELSEN. Stakkars lille gutt! Vi fikk litt pes når vi la ut denne videoen på facebook, men det er ikke noe stygt over dette. Vi har tusenvis av mennesker som følger Einars liv, og som er interessert i hvordan det går med han. Vi dokumenterer hans hverdag, både i fine stunder og ikke fult så fine stunder.

I videoen over har Einar akkurat våknet fra narkosen, og dyrlegen har bedt oss om å få han til å gå litt rundt på golvet, slik at han kvikner til og blir i stand til å være med oss hjem igjen.

Selv om vi synes fryktelig synd i han, må vi jo innrømme at han er litt ufrivillig morsom der han sjangler seg bort til godtehyllen og vil ha seg en godbit i premie etter operasjonen!

 

Blodøre

Einar var IKKE særlig glad i lampeskjermen sin!

 

Når vi skulle skifte bandasje etter noen dager så vi til vår store forskrekkelse at det hadde dannet seg en ny lomme med blod – UNDER det området som var sydd forrige gang!

Deretter ble det en ny runde til Dr. Christian, som da fjernet stingene i øvre del av øret og konstaterte at denne delen av øret var fint, men nå måtte nedre del av øret til pers, med sting og naturlig dren.

 

Blodøre

Her ser du så vidt at det har dannet seg et “nytt” blodøre under stingene.

Etter over 2 uker, er både vi og Einar utålmodige. Hvor lenge kan en hund måtte gå med bandasje som en mummie rundt hodet? Det skulle vise seg å drøye i enda noen uker. Einar var så utålmodig at han i løpet av natten klarte å skrape av seg både lampeskjerm, bandasje og sting! Så da bar det rett tilbake til Dr. Christian for en tredje fix, og en tredje runde med sting. Kan du tro at pappa-hjertene våre blødde!? Hva kunne vi gjort annereledes? Ikke så mye – bortsett fra å ha våkenetter for å passe på, men det går jo liksom ikke det heller.

Fantastiske Dr. Christian tilbudte seg denne gangen å ta med seg Einar hjem til seg selv for helgen. Assa – hva gir du meg? Det var en stor stor byrde som ble lettet – bare å vite at han var i de beste hender de neste dagene etter den tredje operasjonen. Det satt vi og setter så utrolig stor pris på, vi har ikke ord!

Blodøre

Verdens mest tålmodige Einar.

Og med det tredje skulle det skje – endelig, sakte men sikkert, grodde stingene og ingen nye lommer kom!

Etter litt over 4 ukers mareritt – ja da var marerittet over! På samme måte som at Einar bare skjønte at han måtte gjennom dreneringen, så bare skjønte han den dagen vi skulle fjerne bandasjen for godt – nå var det over. Han var så lettet og lykkelig, og det var så utrolig fint å se!! <3

Vi har fått så fantastiske hjelp av Dyrenes Venn Tveita og Dr. Christian, og anbefaler de på det sterkeste og varmeste (ps – dette er ikke et sponset innlegg – jeg mener det av hele mitt hjerte at de fortjener gode ord).

Men blodøre – det er og blir noe herk! Og heldigvis slapp Einar blomkåløre!

Leave a Reply