ANNONSE

 

Ja, det går faktisk an! Og går det over styr og hunden får uønsket og aggressiv atferd, bør du vurdere å kastrere den.

Noen hunder har så sterke drifter at den kan slutte å spise i dagesvis dersom der er en tispe med løpetid i nabolaget.  I tillegg kan hunden bli urolig, deprimert og gjerne aggressiv overfor andre hannhunder.

Vi opplevde at Einar ble dypt deprimert og sluttet å spise. I tillegg ville han lukte / smake på hvert eneste lille visittkort fra tispene i gata, som om det var en god årgang vin! Siden vi ønsket å avle på Einar seinere, var vi ikke helt klar til å kutte strengen umiddelbart. Dermed gikk vi for kjemisk kastrering.

I tillegg ville han lukte / smake på hvert eneste lille visittkort fra tispene i gata, som om det var en god årgang vin!

Kjemisk kastrering er en hormonchip som man setter i nakken på hunden. Chipen senker testosteronproduksjonen, slik at hunden roer seg og den uønskede atferden slutter (vanligvis). Mange prøver kjemisk kastrering først, for å se om en kirurgisk kastrering vil virke.

Er hunden din seksuelt frustrert?

Einar var en periode litt for glad i damer. Nå er han akkurat som pappaene sine – bare glad i mat!

Når veterinær Trude Mostue jobbet i England var det vanlig å kastrere stort sett alle hanndyr, alltid. Den selvtitulerte kastreringsdronningen ble overrasket når hun kom hjem til Norge – her må man nemlig ha en medisinsk grunn for å kastrere en hund.

Den kjemiske kastreringen til Einar begynte å virke etter rundt 2 uker, og den fungerte akkurat slik den skulle. Hormonchipen virker mellom 12-18 måneder, og man merker når chippen slutter å fungere. Einar endret gradvis atferd igjen, og testiklene som hadde krympet begynner å bli større igjen. For vår del gikk vi for runde nummer to. Nå holder denne på å gå ut igjen, så nå sitter vi litt på gjerdet å venter. Så lenge Einar spiser og ikke er deprimert kommer vi ikke til å foreta oss noe. Dersom dette endrer seg, må vi vurdere en kirurgisk kastrering.

Inntil videre krysser vi fingrene for at det går bra, og at Einar kanskje får oppleve å få reprodusere seg.  -Egentlig bør man vurdere å kastrere så tidlig som mulig, sier Trude Mostue. Jo lenger man venter, jo mer sitter det i hodet. Det er jo meningen med livet, at man skal reprodusere seg.

Så har hunden din uønsket atferd, aggressiv, deprimert og sluttet å spise, bør du oppsøke veterinær for å se om der er medisinsk grunn til å gjøre en kastrering. -Også må man huske på at hunden blir veldig glad i mat, ikke så glad i damer, ler Trude.

English version

Does your dog need to be neutered?

Remember to switch on english subtitles in the lower right corner.

 

Leave a Reply