ANNONSE

 

Det trenger det ikke være. Men hvor ofte? Og hva skjer om hunden begynner å blø? I den aller første episoden av Hundehuset, viser Trude og Einar deg hvordan du skal gjøre det!

Riktig utstyr er halve jobben, deretter en liten dose kunnskap og teknikk, forhold deg rolig! Og en liten godbit som belønning. Der finnes utallige klosakser og filer. Spør i dyrebutikken eller veterinæren for å finne den som passer best til din hund.

Det er lurt å klippe klør regelmessig fra hunden er valp. Selv om det ikke er særlig behov for å klippe, kan du late som, eller bare trimme en bitteliten bit ytterst. Dette for at valpen skal venne seg til denne rutinen og se på det som lek, i stedet for som en time hos tannlegen. Alle hunder fortjener selvsagt belønning etter kloklipp, akkurat som hos tannlegen.

Dyrlege Trude Mostue får flere pasienter inn på klinikken sin som synes det er skummelt å klippe klør på hunden sin. Noen hunder har svarte klør, og dermed er det lettere å klippe for langt inn på neglen og treffe blodåren. -Skulle du være så uheldig, og det begynner å blø, og du treffer en blodåre. Ikke få panikk. Ja, det gjør litt vondt og det er ikke hedig at det skjer, men skjer det så ser det verre ut enn det er, sier Trude Mostue. Da er det smart å ha pulver som stopper blødningen.

er hundens kloklipp et mareritt?

Er hundens kloklipp et mareritt? Slik gjør du det!

Over ser du et forenklet tverrsnitt av en klo, og hvordan du skal klippe den. I Einar sitt tilfelle, så har han både hvite og svarte klør, og da kan man bruke de hvite som en guide. I de hvite kan man nemlig se hvor langt ut i neglen blodåren strekker seg.

Og hvor ofte skal man klippe? Som sagt kan det i starten være lurt å gjøre det ofte, for å lære valpen at dette ikke er farlig. Etterhvert som hunden blir eldre og mer aktiv, skal man klippe etter behov.  I mange tilfeller der hunden løper mye på asfalt og i ulendt terreng, er det faktisk ikke nødvendig å klippe så ofte, da klørne sliper seg naturlig av seg selv. Men følg nøye med likevel – blir de for lange kan det bli smertefult for hunden din.

Og heldigvis for Einar så er han en aktiv krabat og sliper klørne ganske greit selv – han har nemlig lært seg at når den røde saksen kommer – ja da er det “time hos tannlegen”, desverre.

Gå ikke glipp av neste episode av Hundehuset med Trude & Einar. Følg oss på YouTube her.

English version

Is your dogs claw-trimming a nightmare? How often should you trim? And what happens if you trim to much, and the blood flows?

Don’t worry – Trude and Einar will show you how in this very first episode of “The Dog House with Trude and Einar”!

Trude is known from BBC One’s many vet series like Vets in practice, Vets to the rescue and Vets in the wild!! The spoken language is Norwegian, and it’s subtitled in English.

English Subtitles

Please enjoy the first episode of “Hundehuset med Trude & Einar”! And please leave us a comment below!

 

Leave a Reply