ANNONSE

 

Det kan høres rart ut for mange at man skal pusse tennene på hunder, men det er faktisk kjempeviktig. Over 60 % av hunder over 8 år går rundt med kroniske smerter pga. tannproblemer.

-Som vi kan se her har Einar veldig fine tenner. Det er dessverre et sjeldent syn nå til dags, sier dyrlege Trude Mostue.  Hunder kan som mennesker få tannstein, karies i tennene, tannråte, og tennene kan til slutt falle ut. Dette er smertefullt for hunden.  Har det kommet så langt, må hunden legges i narkose, og det er som kjent ikke risikofritt, verken for mennesker eller hunder.

For å forebygge er det viktig å pusse tenner så ofte man kan, helst en gang i uken. I tillegg er det viktig å stimulere hunden til å tygge på bein. Det finnes også bein med enzymer som er ekstra bra for tennene.

Puss tennene til hunden din

Hvis du pusser tennene til hunden din en gang i uken, kan du forebygge kroniske smerter for gullet ditt!

I ukens episode av Hundehuset viser Trude & Einar litt forskjellige tannbørster og tannkrem (det finnes faktisk hundetannpasta med leversmak), og hvordan man skal pusse tennene på hunden. Og Einar stiller som vanlig velvillig opp!

English version

It may sound strange to brush your dogs teeth, but it is actually very important! More than 60 % av all dogs over the age of 8 has cronich pain due to tooth problems!

And if it goes too far – you have to treat and your dogs will need narcosis, and this is not good for your dog!

In todays episode of “The Dog House”, Trude and Einar will show you how easy it can be done! A few minutes of brushing a few times a week, can prevent serious pain for your dog.

 

Leave a Reply