ANNONSE

 

Hvis du er litt over middels intressert i fotografering og filming, har du kanskje sett at mange publiserer spektakulære filmer på nett.

Det være seg i fallskjerm, på skateboard i full fart, under vann – og nå på hunder! Nå har utstyret blitt såpass lite, enkelt og til en overkommelig pris, at alle kan gjøre dette. Til og med DU! Og oss!

De fleste har kanskje også hørt om GoPro. De har vært sabla dyktige til å brande seg, men det mange kanskje ikke vet er at de fleste store kameraprodusentene har en såkalt “action cam”-modell.

Vi har vært så heldige å inngå et samarbeid med Scandinavian Photo (tidligere FotoVideo), der vi skal teste ut Sony sitt “GoPro”, som heter Sony Action Cam. De har også utstyr for å montere kameraet på hunder.  Vi har akkurat kommet i gang med å eksperimentere med utstyret, og plutselig åpner det seg en ny verden av muligheter.

Kameraet er bittelite og bare 67 gram. Men la deg ikke lure av vekten. Med 13,5 megapixel og en videooppløsning på 1920 x 1080/60p er dette en skikkelig kraftplugg som fanger spektakulære øyeblikker på kamera.

Sony HDR-AS100VR Live View Kit

action cam

Sony HDR-AS100VR Live View Kit m/Undervannshus, Live-View Fjernkontroll

I kamerapakken følger også med en dødskul klokke med en tv-monitor, som gjør at du følge med på hva som blir filmet og på den måten kvalitetssikre utsnittene. Du kan også starte og stoppe opptakene, samt spille de av på klokken.

Vi har testet ut både hundeselen og en helt vanlig selfiestang, og hvis man kombinerer disse har man muligheten til å lage fantastiske filmer fra hundens point of view! I kamerapakken følger også med et vanntett kamerahus, så hvis hunden din elsker å bade kan du få enda kulere bilder. Einar elsker da ikke å bade, men holder seg trygt på land, LOL.

Chilling at the beach between shoots.

action cam

En liten pause mellom opptakene på stranden. I dag er det selfie-stangen som prøves ut.

Kameraet har en haug med tekniske finesser som vi sikkert kommer til å bruke lang lang tid på å lære oss, men det er lett å komme i gang med det grunnleggende. Det som også er dødsrått er at man kan liveoverføre bildene til nettet, via U-stream! Dermed kan man kringkaste kule eventer direkte til dine venner, fra hvor som helst i verden, bare man har en 4G tilkobling (3G funger også, men kan hakke litt). Vi har ikke kommet så langt enda, men vi gleder oss til å prøve dette ut! EINAR GOES LIVE!

Check out Einar The Action Hero – in action!

Dette er det første opptaket vi gjorde av Einar med kamerasele. Selen er veldig enkel å bruke og har justerbare seler. Jo mindre og kompakt hunden er, jo mer vil det vagge i opptakene, akkurat som Einar.  Så vi tenker at en kombinasjon av sele og selfiestang vil blir kult!

 

Even an action hero needs a break!

action cam

Selv en actionhelt trenger en pust i bakken.

De som jobber på Scandinavian Photo har vært supre til å hjelpe oss i gang, de har høy kompetanse og er veldig behjelpelige hvis dette er gresk for deg, slik det var for oss! 🙂 Her kan du lese mer om kamerapakken.

 

Vi gleder oss sinnsykt til å komme ordentlig i gang med å lage action filmer med actionhelten Einar! 🙂

 

One Response

Leave a Reply